Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
Log ind
KreditkortLånOpsparingForsikringerKundeserviceOm os

Nye EU-regler for handel på net

Den 11. januar 2021 forbedres sikkerhedsreglerne for nethandel. Ændringen kommer som en følge af PSD2-krav (betalingsdirektivet som regulerer betalingsformidling i EU og EØS) om stærk kundeautentifikation (SKA).

Er kortbetaling ikke allerede sikker nok?

Det er generelt sikkert at betale med kort i både fysike butikker og ved onlinekøb. De nye regler indebærer, at SMS ikke er nok i sig selv, og der kræves nu også et element med noget, som kun du selv kender til.

Dette skal du gøre

Fra den 07.01.2021 skal du anvende et password, når du handler på nettet. Du skal selv lave dette password i Bank Norwegian app’en eller på Min Side. Vær opmærksom på, at passwordet, du laver hos Bank Norwegian, kun skal bruges, når du benytter Bank Norwegian-kortet til køb på nettet.

Log ind og lav password

Hvad er stærk kundeautentifikation (SKA)?

Stærk kundeautentifikation er en verifikation af dig som kunde. Autentifikationen er baseret på en teknologi med flere komponenter, som er uafhængige af hinanden.

Kommer ændringerne til at påvirke mig?

Når du handler på nettet i dag, modtager du en engangskode på SMS. Fra den 07.01.2021 skal du også angive et personligt password. Du laver selv et personligt password i Bank Norwegian app’en eller på Min Side. Vær opmærksom på, at passwordet, du laver hos Bank Norwegian, kun skal bruges, når du benytter Bank Norwegian-kortet til køb på nettet.

Kan mine køb blive afvist?

Bank Norwegian har tilpasset sig ændringerne. Men hvis du handler hos en netbutik, som ikke har implementeret ændringerne rettidigt dvs. per 11.01.2021 i Danmark, vil du højst sandsynligt opleve, at dit køb bliver afvist. Det kan gælde både danske og udenlandske netbutikker.