Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
Log ind
KreditkortLånOpsparingForsikringerKundeserviceOm os

Vælg lokal valuta ved betaling eller kontanthævning i udlandet

Udgivet: 30.6.2022

Når du bruger kortet på udenlandsrejsen, er der specielt én ting du bør huske på; vælg altid lokal valuta.

Hvis du kan vælge mellem danske kroner eller den lokale valuta, er det vores klare anbefaling, at du altid vælger at betale i lokal valuta. Er du i Spanien, skal du derfor vælge at betale i euro fremfor danske kroner. Det vil som tommelfingerregel altid kunne betale sig, at lade banken stå for vekslingen.

Hæveautomater, restauranter og butikker ønsker, at du skal betale i danske kroner, fordi de tjener på det. Forklaringen er enkel: du får som regel en betydelig dårligere vekslingskurs. I nogle tilfælde kan valutatillægget være så meget som 10%! Hvis du betaler i lokal valuta, foretager banken vekslingen for deg, og du betaler et fast valutatillæg på 1,75%.

Vær ekstra opmærksom i bestemte land

De aller fleste af vores kunder er gode til at vælge lokal valuta, når de betaler eller hæver penge i udlandet. Men det er ikke alle steder, hvor det er lige nemt. Specielt ved kontanthævning i hæveautomat oplever vi, at bestemte lande skiller sig ud med en højere andel af kunder, som har hævet penge i danske kroner. Årsagen til dette tror vi skyldes, at hæveautomaterne i disse lande er indstillet på en sådan måde, at sandsynligheden er højere for at kunden vælger at hæve i danske kroner. Grækenland, Kroatien og Portugal er typiske lande, hvor vi ser en højere andel kunder, som hæver kontanter i danske kroner. Så her kan det godt betale sig at følge ekstra godt med.

Hvis du er usikker på hvordan du skal vælge rigtig valuta, så anbefaler vi dig at se denne video, som viser og forklarer hvad du skal vælge, hvordan og hvorfor:

https://youtu.be/rdYhm__yMQY